Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Statistika>"Facebook" tinklalapio draugų kavos gėrimo įpročiai
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

"Facebook" tinklalapio draugų kavos gėrimo įpročiai

Aprašymas

TTM apklausa (taikomųjų tyrimų metodologija). Įvadas. Kavos vartojimo teorinis pagrindas. Kava – žmogaus gyvenime. Kavos poveikis žmogaus organizmui. Facebook tinklalapio draugų kavos vartojimo įpročių tyrimas. Empirinio tyrimo metodologija. Respondentų socialinė - demografinė charakteristika. Respondentų pasiskirstymas pagal amžių. Kavos vartojimo įpročių analizė. Išvados. Priedai (5).

Ištrauka

Milijonai žmonių visame pasaulyje dieną pradeda kvapnios stiprios kavos puodeliu. Vien italai kasryt išgeria keliasdešimt milijonų puodelių ekspreso. Pradėję dieną su kava, žmonės jaučiasi energingesni, žvalesni, greičiau išsibudina ir pradeda savo įprastinę veiklą. Dar puodelį kavos dažniausiai išgeria darbe, mokymosi įstaigoje, maloniai besišnekučiuodami su kolegomis. O toliau kiekvienas individuliai. Vieni kavą geria įvairių susitikimų, darbinių susirinkimų metu ir dar grįžę namo vakare pasilepina puodeliu kavos. Kiti nepriklauso tokių "aktyvių kavos gėrėjų" klubui ir per dieną pasitenkina vienu dviem puodeliais kavos. Trečia kategorija žmonių dažniausiai kavos išvis negeria.[1]
Darbo objektas – "Facebook" tinklalapio draugų kavos vartojimo įpročiai.
Tyrimo objektas – "Facebook" tinklalapio draugų kavos vartojimo įpročiai.
Tyrimo tikslas – ištirti "Facebook" draugų kavos vartojimo įpročius.
Tyrimo uždaviniai:
1. Išanalizuoti kavos poveikio ir reikšmės žmonėms teorinius aspektus.
2. Apibūdinti tyrimo metodologiją, anketos struktūrą ir charakterizuoti respondentus.
3. Pateikti tyrimo rezultatus ir juos interpretuoti
Tyrimo metodai – apklausa, statistinė analizė, sintezė, anketos struktūra.
Tyrimo imtis – 18 respondentai.


1. KAVOS VARTOJIMO TEORINIS PAGRINDAS
Šiame skyriuje atliekama teorinė kavos kilmės, sudėties analizė, išryškinama kavos poveikis žmogaus savijautai, organizmui.
1.1. Kava – žmogaus gyvenime
Kava – iš kavamedžio sėklų (kavos pupelių) pagamintas, kofeino turintis gėrimas. Jos kilmė iki šiol apipinta legendomis. Viena žinomiausių byloja, kad ją aptiko vienas ožkų piemuo, vardu Kaldi, kilęs iš dabartinės Etiopijos (Šiaurės Afrika). Esą jis pastebėjęs, kad nepažįstamo krūmo uogų paragavusios ožkos pasidaro kur kas žvalesnės. Paragavęs uogų, Kaldi taip pat nebesugebėjo nustygti vietoje. Tai pamatęs netoliese buvusio vienuolyno abatas paslaptingų uogų davė paragauti vienuoliams. Šie nesudėjo bluosto ir meldėsi visą naktį.
Visas šis poveikis žmogaus savijautai pasireškia dėl unikalios šio gėrimo sudėties. Į kavos pupeles įeina keli šimtai įvairiausių junginių, kurių sudėtyje kalcis, kalis, geležis, siera, natris ir t.t. Tris ketvirtadalius bet kurios rūšies kavos sudaro celiuliozė, riebalai ir vanduo, o vieną ketvirtadalį – rūgštys, baltymai, taninai, mineralinės medžiagos ir alkaloidai: žvalumo suteikiantis kofeinas ir aromatingasis trigonelinas.
1.2. Kavos poveikis žmogaus organizmui
Kofeinas apie kurį galima ganėtinai dažnai išgirsti daug neigiamų atsiliepimų yra vienas iš populiariausių stimuliantų ir jo poveikis žmogaus sveikatai ištyrinėtas daugelyje mokslinių studijų. Anksčiau nuomonė, kad kofeinas ir jo populiariausia vartojimo forma KAVA, yra kenksmingas žmogaus sveikatai, ir jo vartojimas turėtų būti labai stipriai ribojamas arba iš vis atsisakoma šio stimulianto. Dėl šių nuomonių daugelis iš mūsų ilgą laiką lyginome šia medžiagą su tokiais kenksmingais produktais kaip alkoholis ir tabakas. Tačiau paskutiniu metu intensyvūs tyrimai sugebėjo įrodyti, kad kofeinas turi daugiau teigiamą įtaką darančių faktorių nei neigiamą.[4]
Bene labiausiai kavos mėgėjai vertina šį gėrimą dėl tonizuojamųjų savybių. Juk kava – puiki priemonė miegui išvaikyti. O tai, be abejo, padeda protiniam darbui. Tačiau kai kurie mokslininkai gėrimą giria ir dėl daugelio kitų priežasčių. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2012-06-10
DalykasStatistikos tyrimas
KategorijaStatistika
TipasTyrimai
Apimtis18 puslapių 
Literatūros šaltiniai4
Dydis72.69 KB
AutoriusKristina
Viso autoriaus darbų2 darbai
Metai2011 m
Klasė/kursas5
Mokytojas/DėstytojasRima Mickienė
Švietimo institucijaLietuvos aukštoji jūreivystės mokykla
Failo pavadinimasMicrosoft Word 2007 Facebook tinklalapio draugu kavos gerimo iprociai [speros.lt].docx
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Tyrimai
  • 18 puslapių 
  • Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla / 5 Klasė/kursas
  • Rima Mickienė
  • 2011 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą